Hoe krijg je jongens in de bovenbouw havo aan het lezen?
Artikel over de flexibele vaktaalhoek, de opzet en de implementatie

'Het hart van het vak Nederlands klopt in de beroepspraktijk', in Profielactueel.nl, mei 2018

In mei 2019, verscheen in Profielactueel.nl het artikel van Erica Aalsma (De Leermeesters) en mij: ‘Het hart van het vak Nederlands klopt in de beroepspraktijk’. “Wij denken dat we taalontwikkeling in het mbo over een andere boeg moeten gooien om het uit de schoolse, voor studenten weinig motiverende structuur te halen. Ons uitgangspunt daarbij is: de taal van het beroep (vaktaal) is nodig om het beroep te kunnen leren; taalonderwijs wordt interessanter en nuttiger voor de studenten als dit wordt toegepast in de context van het beroep.

Lees hier het hele artikel.

in Profielactueel.nl, 2019 #5, p.6

Boek ‘FIT voor de toekomst: duurzame ondernemer, duurzame zzp’er’
boeken FITOp 15 april 2016 is dit boek verschenen: een cocreatie van Otto Willemsen en mij. Succesvolle duurzame ondernemers maken structureel en strategisch gebruik van externe professionals in de flexibele schil, zo blijkt uit ons onderzoek. Zij zijn bereid om goed voor hun expertise te betalen en een langdurige relatie met hen aan te gaan. Meer over het boek en de bestelwijze: www.fitvoordetoekomst.nl.
Pr8werk - over de flexibele schil van een regio
De ZZP-maatschappij, te groot om te negeren, boek
LB ZZPmaatschappijDe ZZP-maatschappij, te groot om te negeren, juni 2014 uitgave KIZO, door prof.dr. Leo Witvliet, Robbert Brantz, Elise Schutte en Lilian Boonstra
Survivalkit voor Communicatie-zp´ers, artikel in vakblad Communicatie.nu
Artikel-communicatienuEens per vier jaar brengt emeritus-hoogleraar Prof.dr. Betteke van Ruler een vakblad uit, waarin een overzicht wordt gegeven van het communicatievak: de stand van zaken en ontwikkelingen die van invloed zijn op het vak in de toekomst. Zij heeft me gevraagd om een artikel te schrijven over hoe het is voor een communicatieprofessional om als zelfstandige door het leven te gaan. Hierin mijn visie en ervaringen als communicatie-zp´er en ook die van collega´s in het vak. Met dank aan Pierre Spaninks, Astrid van de Kerkhof en Jessica Schutten. Communicatie.nu, 6 mei 2015, p. 95 e.v.
Gemeente Oude IJsselstreek en zwermsessies in VNG Magazine
LB art VNGmagazine1artikel in Special over werkgeverschap in VNG Magazine, november 2014. Kleinere organisatie, meer flexibiliteit (PDF)
ZZP´ers gebaat bij meer onderwijs in ondernemen, interview in Volkskrant
LB art.volkskrtZZP´ers gebaat bij meer onderwijs in ondernemen. De Volkskrant, interview door Jarl van der Ploeg, 18 september 2013 LilianBoonstra in De Volskrant (PDF)
Meer ZZP'ers nodig in Achterhoekse zorg In De Gelderlander
Pr&werk krant 6-2013Meer ZZP’ers nodig in Achterhoekse zorg. De Gelderlander, interview door Maarten Reith 10 juni 2013
Pr8werk, coverstory van Ondernemersbelang Achterhoek-Oost
LB coveritem pr8werkPr8werk, coverstory. Het Ondernemersbelang Achterhoek-Liemers. Door Frieda Tax, 14 september 2012 LB coveritem pr8werk (PDF)
ZP-ers met een visie Dichterbij, uitgave van Rabobank Achterhoek
ZP-ers met een visie Dichterbij, Rabobank Achterhoek-Oost,  interview door Tekstbureau/JES, September 2012Lilian-artikel-Rabobank!
Ouderbetrokkenheid als resultaat van helder communiceren, artikel Basisschool Management

Ouderbetrokkenheid als resultaat van helder communiceren, door Lilian Boonstra in Basisschool Management February 2013

BSM_1302-Boonstra2 (1)

Effectiever met externe dienstverlening in het onderwijs, artikel in Basisschool Management
Effectiever met externe dienstverlening in het onderwijs, door Lilian Boonstra in Basisschool Management September 2008

Op de hoogte blijven van mijn activiteiten en ideeën? Volg mij op LinkedIn Blog: linkedin.com/in/lilianboonstra/